Contact

Terug naar begin...

Jaarwisseling 2008-2009:
ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse brandweer heeft op deze jaarwisseling haar handen vol gehad aan diversen uitrukken. Het gaat hier veelal om diversen container - en buitenbranden. Maar ook enkele binnenbranden en een schuurbrand. Ook moest er bijstand worden verleend aan het korps Dordrecht met een tankautospuit om de vele meldingen daar af te kunnen handelen. De autoladder is tweemaal naar de gemeente HI-Ambacht geweest, voor een middelbrand en een woningbrand. Ook op de post Heerjansdam had enkele uitrukken, veelal vreugdevuren.

Enkele uitrukken:
Schuurbrand:
Woensdag 31 december om 11.27 uur werd brandweer Zwijndrecht opgeroepen voor een 'buitenbrand overig' aan de Marnixstraat. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een uitslaande schuurbrand. Met twee stralen hogedruk en lagedruk werd de brand bestreden. Twee cilinders (acetyleen) werden door de brandweer veilig gesteld. Na ongeveer drie kwartier konden de spuitgasten retour kazerne.


Ingezette materieel: TS401 TS402 AL459 OD490
 
Schoorsteenbrand:
31 december, rond 14.30 uur werd brandweer Zwijndrecht gealarmeerd voor een woningbrand aan de Jan Thijssenstraat. Bij aankomst bleek het te gaan om een schoorsteenbrand. De brandweer heeft de schoorsteen geramoneurd en deed een nacontrole.

Ingezette materieel: TS402 Al459


Garage in brand:

31 december, rond 15.00 uur werd de tweede autospuit van Zwijndrecht gealarmeerd voor brand in een garage annex kantoorruimte aan de Sonate/ Opera. Bij aankomst kwam er flink rook naar buiten. Middels een slijpschijf werd toegang verschaft tot de garage en met een straal hogedruk werd de brand bestreden. De brand werd veroorzaakt door vuurwerk. De politie heeft een aanhouding verricht.

Ingezette materieel: TS401 HW253


School in brand:

31 december, rond 17.30 uur werd er een school in brand gemeld aan de Sandelingen. De eerste tankautospuit alsmede de autoladder gingen terplaatse en constateerde dat hier ging om een buitenbrand voor school De Steenenkamer. Een straal hogedruk was voldoende om dit brandje meester te zijn.

Ingezette materieel TS402 AL459

Middelbrand:
31 december, rond 20.00 uur werd de bemanning autoladder alsmede de officier van dienst verzocht assistentie te verlenen bij een middelbrand in HI-Ambacht. Bij basisschool De Tweestroom aan de Margrietstraat stond een fietsenstalling in brand. Deze brand was deels doorgeslagen onder betimmering van de muur/ dak.

Ingezette materieel: TS410 TS411 HV473 AL459 OD490

Brand tegen gevel:
31 december, rond 21.00 uur werd de tweede autospuit post HI-Ambacht alsmede de autoladder Zwijndrecht verzocht uit te rukken voor een woningbrand aan De Ring. Aangekomen bleek het te gaan om een forse buitenbrand tegen de gevel van de woning. Middels twee stralen hogedruk van de Dennis tankautospuit was ook dit brandje weer snel meester. De woning liep flinke schade op.

Ingezette materieel: TS411 AL459
 
- OMS melding voormalige Nebo > oorzaak: vuurwerk in brievenbus.
Ingezette materieel: TS402 AL459
- Binnenbrand bijeenkomstgebouw Klarinetsingel > brand in zonnewering van gebouw.
Ingezette materieel: TS402 AL459
- OMS melding De Grote Rivieren Kort Ambachtlaan > brand op slaapkamer / 1 gewonde
Ingezette materieel: TS401 AL459
- Autobrand
Billitonstraat/ Snipstraat en diversen andere buitenbranden in Dordrecht
Ingezette materieel: TS402
- Binnenbrand bijeenkomstgebouw 't Weetpunt Develpad
Ingezette materieel: TS401 AL459

Foto's uitrukken jaarwisseling 2008-2009 klik hier.

Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2008