Contact

Terug naar begin...

Jeugdbrandweer wedstrijden:
ZWIJNDRECHT - Zaterdag 14 november 2009 werd voor de derde keer een regionale wedstrijd georganiseerd voor de jeugdbrandweer. Alle jeugdbrandweerkorpsen uit de regio Zuid-Holland Zuid streden tegen elkaar om de felbegeerde wisselbekers. Er werd vanaf 08.30 uur gespeeld op twee wedstrijdbanen, een junioren-lagedruk en een aspiranten-lagedruk. De organisatie was in handen van brandweer Zwijndrecht.

De jongste telgen (junioren) van de jeugdbrandweer moesten hun vaardigheden tonen op de wedstrijdbaan uitgezet in de technische ruimte van het Albert Schweitzer Ziekenhuis aan de Langeweg. Daar was door onbekende oorzaak brand uitgebroken in de CV installatie en doorgeslagen naar een naastgelegen ruimte. Ook bevond zich in één van de ruimtes een kat, welke uiteraard gered moest worden. Een sleutelhouder was nodig om toegang te verschaffen tot het gebouw. Met behulp van twee stralen lagedruk kon de fictieve brandhaard worden bestreden.

In het voormalig pand van Stam & De Koning aan de Ter Steeghe Ring was het object voor de aspirantenploegen. Een installateur was samen met zijn zoon aan het werk aan de CV installatie. Om een gaslek op te sporen gebruikte de man een aansteker, wat uiteraard brand tot gevolg had. De brand verspreidde zich via het plafond naar een andere ruimte. Op het moment van de brand zat de zoon op het toilet en kon zichzelf niet meer in veiligheid brengen. De installateur belde vervolgens in paniek de 112-alarmcentrale en wachtte vervolgens de spelende wedstrijdploeg op.

Aan alle jeugdkorpsen de taak om binnen de gestelde tijd het slachtoffer, hetzij de zoon danwel de kat, op een correcte manier te bevrijden evenals de vuurhaarden te blussen. Dit vanzelfsprekend in de volgorde van noodzaak, maar welke tactiek was aan de bevelvoerder en zijn team.

Door burgemeester A.S Scholten werden 's avonds in de brandweerkazerne van Zwijndrecht de prijzen uitgereikt. Op de juniorenbaan werd Alblasserdam eerste gevolgd door Zwijndrecht en Arkel. Regionaalkampioen op de aspirantenbaan werd Zwijndrecht, Korendijk werd tweede en Leerdam eindigde op de derde plaats. De organisatie kan terug kijken op een geslaagde wedstrijddag.

Foto's
IMG_0620.JPG
IMG_0741.JPG
IMG_1070.JPG
Klik hier voor meer foto's (albumversie)...

Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2009