Contact

Terug naar begin...

'Middelhulpverlening':
ZWIJNDRECHT - Een straatrace aan de Kijfhoek is donderdagavond 9 april volledig uit de hand gelopen. Een tweetal personenvoertuigen met jonge bestuurders hielden een straatrace. Tijdens deze rit raakte de voorste bestuurder de macht over zijn voertuig kwijt en begon te slippen. Doordat zij met haar rechtervoorband naast de weg terecht komt slaat haar auto meerdere malen over de kop en komt de auto op de zijkant op een grasstuk nabij het water tot stilstand. De achterste bestuurder schrok zo van het gene dat hij zag, dat hij geen oog meer had voor de weg maar alleen keek wat er met zijn maat gebeurde, dat hij met zijn auto de sloot is ingereden. Hij is met zijn auto volledig onder water is verdwenen. Een fietser die over het fietspad vanaf de Munnikensteeg onderweg was naar Heerjansdam heeft het zien gebeuren en is het water ingesprongen om de bestuurder uit het voertuig te kunnen bevrijden. Dit is hem niet gelukt en de fietser is aan de andere zijde van de sloot uit het water gekropen en ligt daar met onderkoelingsverschijnselen op het talud.

De 112-melding komt van een man die zijn hond aan het uitlaten was in het natuurgebied en die de auto op zijn zijkant aantreft op de openbareweg. Er zou voor het eerste gezicht voor de melder een persoon in de auto zitten, deze persoon is niet aanspreekbaar en de auto staat flink te roken. Het was de melder niet mogelijk om deze persoon zelf uit het voertuig te halen.
Tijdens het aanrijden van alle hulpdiensten komt er een bericht van de melder dat de auto inmiddels in brand staat.


Gelukkig betrof dit alles het scenario van een multidisciplinaire oefening tussen de ploegen C&D brandweer Zwijndrecht en de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. De oefenleiding alsmede de deelnemers kijken terug op een geslaagde oefening.


Ingezette materieel: TS401 TS402 AL459 WO167 OD490 PM488


Foto's









Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2008