Contact

Terug naar begin...

Overig; Drama tijdens Koninginnedag :
ZWIJNDRECHT/ APELDOORN- Het bizarre incident in Apeldoorn, waarbij een auto tijdens de Koninginnedagviering op een mensenmenigte inreed, heeft zeven levens geëist, onder wie ook de dader. Twaalf mensen raakten gewond, onder wie een politieagent en een marechaussee.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de 38-jarige bestuurder ervan dat hij probeerde een aanslag te plegen op leden van het Koninklijk Huis. Justitie denkt dat de man de actie bewust heeft gepland, maar vermoedt niet dat het een terreuractie was. De politie heeft gevraagd of getuigen zich willen melden.
De Koninklijke familie zag het incident vanuit de bus waarin zij zaten. Koningin Beatrix gaf in de loop van de middag een korte verklaring. Ze zag er aangeslagen uit en sprak van een ,,vreselijk drama''.

Afgelastingen
Burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn heeft alle festiviteiten in zijn stad direct afgelast, iets wat door het hele land veel navolging kreeg. De Toppers en Kane gelastten hun optredens op het Museumplein in Amsterdam af en het Residentie Orkest heeft het Koninginnedagconcert gecanceld. De Bond van Oranjeverenigingen heeft opgeroepen alle activiteiten in het land ook af te gelasten.
De vlaggen bij alle gebouwen van het Rijk hangen halfstok. Diverse Kamerfracties hebben geschokt en verbijsterd gereageerd op het voorval. Slachtofferhulp Nederland heeft een lijn opengesteld waar mensen hun hart kunnen luchten en op internet is een condoleanceregister geopend.
Het incident in Apeldoorn is wereldnieuws. De Amerikaanse nieuwszender CNN onderbrak er zijn reguliere uitzending voor.
Bron: ANP.

CONDOLEANCEREGISTER APELDOORN

Foto's

Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2008