Contact

Terug naar begin...

Jeugdbrandweer wederom door naar halve finale:
ZWIJNDRECHT/ NOORDWIJKERHOUT - Zaterdag 23 mei heeft een kwalificatiewedstrijd plaatsgevonden voor de jeugdbrandweer. Op twee banen, te weten een klasse aspiranten- en junioren lagedruk, werd gestreden om de plaatsen in de halve finale. De wedstrijd werd gehouden in Noordwijkerhout.

De jongste telgen van de jeugdbrandweer, de junioren, moesten uitrukken voor brand in een schoolgebouw. Bij aankomst bleek er een fictieve keukenbrand te zijn. De Zwijndrechtse wedstrijdploeg deed deze inzet zo goed dat dit werd beloond met een tweede plaats.

De aspirantenploeg kreeg een melding van brand in een voormalige politiebureau. Bij het ter plaatse komen werden zij opgewacht door een onderhoudsmonteur. Deze kon hen vertellen dat er brand was ontstaan in de meterkast, na werkzaamheden aan de gasleiding. Het was dus noodzaak om eerst het gas te laten afsluiten, alvorens men aan de bluswerkzaamheden kon beginnen. De brand bleek doorgeslagen te zijn naar een bovengelegen verdieping. Deze fictieve brand kon worden bestreden met twee stralen lagedruk.
Tijdens de prijsuitreiking bleek de aspirantenploeg de beste van de dag te zijn en eindigde op de eerste plaats.

In navolging op de aspiranten-hogedrukploeg zijn nu ook de twee andere ploegen van de Zwijndrechtse jeugdbrandweer gekwalificeerd voor de halve finales in juni dit jaar.

Foto's

Klik hier voor meer foto's (albumversie)...

Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2009