Contact

Terug naar begin...

Jeugdbrandweer door naar halve finale:
ZWIJNDRECHT/ ROTTERDAM - Zaterdag 9 mei heeft een kwalificatiewedstrijd plaatsgevonden voor de jeugdbrandweer in de klasse hogedruk. De wedstrijd werd georganiseerd door de brandweer Rotterdam onder auspiciën van Stichting Jeugdbrandweer Nederland. Tien deelnemende ploegen streden om de felbegeerde plaatsen op de halve finale, later dit jaar.

De ploegen werden opgeroepen voor een 'binnenbrand in een bedrijfsverzamelgebouw'', maar aangekomen bleek het de kazerne Bosland te zijn. In de kelder van gebouw, welke diende als opslag, was brand uitgebroken. Aangezien de brand in de kelder woedde, moest de kelderprocedure worden toegepast, wat inhoud dat er moet worden opgeschaald. Met behulp van twee stralen hogedruk kon de fictieve brandhaard worden bestreden.

Een vijftallige jury beoordeelde de ploegen op hun vaardigheden. Aan het einde van de dag bleek de ploeg uit Zwijndrecht net buiten het eremetaal te zijn geëindigd, maar kon zich met een verdiende vierde plaats wel kwalificeren voor de halve finale!


Ingezette materieel: TS401


Foto's






Klik hier voor meer foto's (albumversie)...

Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2009