Contact

Terug naar begin...

Demonstratie:
ZWIJNDRECHT - Maandagavond 31 augustus vond een spectaculaire aftrap plaats van de landelijke campagne “De scholen zijn weer begonnen”. Het Zwijndrechtse Raadhuisplein vormde het decor voor deze happening. De regionale aftrap is een initiatief van de werkgroep schoolgaande jeugd van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid in de Drechtsteden (RPV) in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

De campagne die ook in de rest van Nederland wordt gehouden, richt zich op het beïnvloeden van het gedrag van alle weggebruikers. Voor de scholieren die (weer) fietsend naar school gaan, worden de gevaren van verkeerdeelname onder de aandacht gebracht. De andere weggebruikers worden juist geattendeerd op de aanwezigheid van (fietsende) scholieren in het verkeer. Dat is na de stille vakantieperiode voor beide groepen weer wennen.
Alle basisscholen in Zwijndrecht kregen de eerste schoolweek bezoek van speciale promotieteams van Veilig Verkeer Nederland om de kinderen persoonlijk uit te nodigen voor de start van de campagne.

Maandagavond waren alle leerlingen (met hun ouders) welkom op het Raadhuisplein om getuige te zijn van een in scene gezet ongeval tussen twee auto’s. De auto’s raakte met elkaar in botsing omdat er één moest uitwijken voor twee scholieren, waarvan er één slingerend fietste.

Met de nodige zorgvuldigheid en veiligheid kwamen de drie hulpdiensten ter plaatse voor dit ongeval. Medewerkers van de EHBO vereniging verleenden eerste hulp en ‘kalmeerde’ de omstanders. Daarna arriveerde de politie die constateerde dat een ambulance nodig was in verband met de verwondingen van de bestuurder. Bovendien bleek de bestuurder beknelt te zitten, zodat ook de brandweer zijn kunsten moest vertonen.

De handelingen van de hulpdiensten werden becommentarieerd. Zo kregen de kinderen niet alleen de gevaren van het verkeer en de gevolgen van een ongeluk mee, maar zagen ook een aantal facetten van de hulpverlenende beroepen. De organisatie kan terug kijken op een geslaagde avond.


Ingezette materieel: TS401 DB482

Foto's









Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2009