Contact

Terug naar begin...

Regionaal kampioenschap brand & WvD:
KLAASWAAL/ ZWIJNDRECHTSE WAARD - Zaterdag 26 september jl. heeft in Klaaswaal, gemeente Cromstrijen, het regionaal kampioenschap brandbestrijding en WvD plaatsgevonden. Negen verschillende brandweerkorpsen uit de regio Zuid-Holland Zuid streden tegen elkaar op het kampioenschap brand, dat dit jaar voor de eenendertigste keer werd georganiseerd. De acht regionale WvD teams streden eveneens tegen elkaar om de felbegeerde wisselbeker. Brandweerwedstrijden zijn een instrument om de geoefendheid, saamhorigheid en motivatie van (vrijwillig)brandweerpersoneel op een voortdurend hoog niveau te houden.

Dit kampioenschap brand & WvD voor de brandweer wordt georganiseerd onder auspiciën van de opleidingscommissie van de Regionale brandweer Zuid-Holland Zuid. De deelnemende brandweer korpsen zijn de nummers 1 en 2 van de voorselectiewedstrijden in de afzonderlijke brandweerkringen van de Regio Zuid-Holland Zuid.

De deelnemende korpsen werden op de brandbestrijdingsbaan gealarmeerd voor een 'nacontrole na keukenbrand op de Rijksstraatweg'. Bij aankomst bleek het om een school te gaan, waarin op dat moment een klas bezig was met kookles. Twee leerlingen wachten de brandweer op, maar bij het zien van de tankautospuit renden zij naar binnen om hun docente te redden. Zij was bij het lokaal aanwezig en had een poging gedaan om het vuur te doven door een deksel op de pan te doen, echter was dit mislukt en had zij brandwonden opgelopen. De vlammen waren vervolgens de afzuigkap ingeslagen en had een brand veroorzaakt op de eerste verdieping van het Wellantcollege. In totaal moesten zeven personen worden gered, waaronder een professor welke zich naast de vuurhaard bevond.

Op de WvD-baan moest er worden uitgerukt naar Mike 08995 42005, dit betrof eveneens het Wellantcollege. In het kassencomplex was een chemischedamp ontstaan. Een medewerker van de school was bezig met het overpompen van diversen chemicaliën. Door nog onbekende oorzaak raakte deze persoon onwel en liep het proces uit de hand. Omwonende klaagde inmiddels over een stankoverlast en belde de alarmcentrale. De Officier van Dienst brandweer alsmede de Adviseur Gevaarlijke Stoffen liet vervolgens een meetploeg alarmeren om een verkenning uit te voeren en metingen te verrichten.

De prijsuitreiking vond om 18.00 uur plaats in de sporthal van Klaaswaal. Deze werd verricht door burgemeester van Cromstrijen en de regionaal commandant Zuid-Holland Zuid. De winnaar op de brandbestrijdingsbaan werd de post Hendrik-Ido-Ambacht gevolgd door Hardinxveld-Giessendam en bedrijfsbrandweer Nedstaal. Post Heerjansdam eindigde op de negende plaats. Regionaalkampioen op de WvD-baan werd Nieuw-Lekkerland. De post Heerjansdam eindigde hier op de vijfde plaats. De post Zwijndrecht speelde de WvD-baan dinsdag 22 september voor.

Foto's










Klik hier voor meer foto's (albumversie)...

Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2009