Contact

Terug naar begin...

Overig; Bezoek feuerwehr deel I:
ZWIJNDRECHT/ COCHEM e.o. – De zomervakantieperiode is weer aangebroken en dan trekken veel Nederlanders richting het buitenland om van een welverdiende vakantie te gaan genieten. Brandweermensen bekijken op hun vakantiebestemming regelmatig de kazernes/ voertuigen van hun buitenlandse collega's, zo ook uw webmaster. In dit item een kort verslag van bezoeken van de Feuerwehr in de omgeving Cochem; Duitsland.

De brandweerkazerne van Cochem-Stadt werd als eerste bezocht.
Deze bevindt zich midden in de historische binnenstad. Bijzondere aan dit gebouw is dat er boven de kazerne een parkeergarage is gesitueerd. In de kazerne bevindt zich een Leistelle (alarmcentrale) voor alleen de brandweer. Tien voer-/vaartuigen bevinden zich in de remise, waaronder twee tankautospuiten en een autoladder. Verder beschikt deze post over twee voertuigen van de Deutsche Bundesbahn, één voor het transport van gewonden personen en één voor de bestrijding van incidenten op het spoor. Beide zijn uitgerust met een speciaal onderstel om op het spoor te kunnen rijden. Verdeeld over vier posten rukt het vrijwillige korps Cochem gemiddeld 60 keer per jaar uit voor brand en hulpverlening.












Van een redelijk groot vrijwillig korps gaan we nu naar een kleiner korps. De 'freiwillige feuerwehr verbandsgemeinde Treis-Karden' post Mörsdorf beschikt over één voertuig. Het voertuig is te vergelijken met een Nederlandse personeel-materiaal wagen. In de wagen is plaats voor zes personen, waarvan voor twee man adembescherming. De post rukt gemiddeld 10 maal per jaar uit.




Een bijzonder voertuig staat op de kazerne van de vrijwillige brandweer Strimmig. Deze brandweer is een samengevoegd korps van twee kleinere dorpen. Waarbij de kazerne in het midden van beide dorpen is gebouwd. Als vervanging van de twee motorspuitaanhangers waarmee beide posten destijds uitrukte is een nieuwe tankautospuit aangeschaft. Het bijzondere aan dit voertuig is dat de opbouw door twee fabrikanten is gebouwd. Mercedes-Benz leverde het chassis, MAN de manschapcabine en de achterbouw werd verzorgd door Harz. De brandweerpost rukt gemiddeld 20 keer per jaar uit.






Tot zover deel I...

Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2010