Contact

Terug naar begin...

Overig; Bezoek feuerwehr Lermoos deel I:
ZWIJNDRECHT/ LERMOOS – De wintersportperiode is weer bijna afgelopen en in die tijd trokken veel Nederlanders richting het buitenland om van een welverdiende vakantie te gaan genieten. Brandweermensen bekijken op hun vakantiebestemming regelmatig de kazernes/ voertuigen van hun buitenlandse collega's, zo ook uw webmaster. In dit item een kort verslag van een bezoek van de Feuerwehr in Lermoos; Oostenrijk.

Sinds augustus 2009 is er een officieel partnerschap tussen de brandweerpost Hendrik-Ido-Ambacht en de brandweer Lermoos. Dit partnerschap is ontstaan door vele bezoeken over en weer van diversen korpsleden. Lermoos ligt in het Oostenrijkse Tirol, niet ver van de Duitse grens. De Zugspitze, de hoogste berg in die regio, is een markant punt in het landschap.
Het Lermoos brandweerkorps bestaat uit vijfenvijftig personen en rukt gemiddeld zestig keer per jaar uit, waarbij het meeste voor technische hulpverleningen. Zij beschikken over een modern wagenpark van vier voertuigen en twee aanhangers; Een KRF-S (KleinRüstFahrzeug mit
Sonderausrüstung) vergelijkbaar met een snelinterventievoertuig, een RLF-T (RüstLöschFahrzeug - Tunnel) welke speciaal voor de tunnel is aangeschaft en vergelijkbaar is met een Nederlandse tankautospuit, een LF-A (Löschfahrzeug mit Allrad) vergelijkbaar met een Nederlandse autospuit, een LAST en twee aanhangers voor algemeen gebruik. Overigens is de LAST exact nagemaakt naar voorbeeld van de Zwijndrechtse PM488. Tijdens het bezoek hebben we een rondleiding gekregen in de kazerne van Lermoos en werd aansluitend een rondrit gemaakt met de RLF-T.

Voor informatie over het korps Lermoos kunt u kijken op: http://www.feuerwehr-lermoos.at/


RLF-T met op de achtergrond de Zugspitze










Tot zover deel I...

Nedstat Basic - Free web site statistics  CheckStat

Copyright© 2004-2011